Muodonmuutos maassa lymyilevästä savikikkareesta viimeistellyksi esineeksi on hurjan kiehtova.
Esineet ovat tulvillaan energiaa, joka on kulkenut jääkausien läpi ja saanut lopullisen olomuotonsa keramiikkauunin kuumuudessa. 

TARINA

Olen Henriikka Leppänen, pohjoiskarjalainen keraamikko ja muotoilija. Suunnittelen ja valmistan tuotteet studiollani Joensuussa.

Vietin lapsuuteni Tohmajärvellä, metsän keskellä aivan rajavyöhykkeen tuntumassa. Olen aina tykännyt olla luonnossa, möyriä mudassa ja tutkia ympäristöä.

Keramiikan pariin päädyin, kun lähdin lukion ja muutaman välivuoden jälkeen opiskelemaan esinesuunnittelua ja -valmistusta Kankaanpään opistoon. Keramiikka oli siellä yhtenä materiaalina ja innostuin siitä sen verran, että jatkoin opiskelemaan keramiikka -ja lasimuotoilua Kuopion muotoiluakatemiaan. Muotoilija (amk) -tutkinnon sain valmiiksi vuonna 2012.

​Tein muutaman vuoden keramiikkalaattoja ja koruja yksiön keittokomerossa raahaten esineet poltettavaksi kymmenien kilometrien päähän. Vuonna 2015 löysin sopivan studiotilan ja rohkaistuin perustamaan oman yrityksen.

ASIAKASLUPAUS

Miksi kannattaa ostaa kerafiikkaa

AJATUS

Estetiikkalähtöistä hyvinvointia.
Haluan tarjota tyylikkäitä, vastuullisesti valmistettuja ja loppuun asti mietittyjä tuotteita joita on myös hyvä käyttää. Ajattomat ja ammattitaidolla valmistetut tuotteet tuovat iloa pitkään, eikä ole halua ostaa kaukaa rahdattua ja luontoa kuormittavaa tusinatavaraa.

LAATU

Käsityötaito. Kerafiikan kaikki tuotteet on valmistettu Joensuussa, kestävän kehityksen periaatteita kunnioittaen. Valmistan tuotteet käsityönä, savimöykyn vaivaamisesta valmiiksi esineeksi asti. Valmistan käyttöastiat korkeapolttoisesta kivitavarasavesta elintarviketurvallisilla lasitteilla ja ne ovat astianpesukoneen kestäviä.

YKSILÖLLISYYS

Esineitä joilla on luonne. Tuotteet valmistetaan käsityönä pieninä sarjoina, jolloin jokaisessa esineessä on oma uniikki kädenjälkensä. Valmistan myös yksilöllisiä tuotteita tilauksesta asiakkaan toiveisiin ja tarpeisiin.​

KESTÄVÄ KEHITYS

Käytän myös paikallisia materiaaleja kuten leivinuunin tuhkaa ja luonnonsavea keramiikan raaka-aineina. Pyrin muotoilussa monikäyttöisyyteen ja pitkäikäisyyteen, ja siihen että tuotteet ovat harkittuja. Kierrätän ylijääneen saven uudeksi saveksi enkä heitä materiaaleja hukkaan. Poltan tuotteet kertapoltolla ilman erillistä raakapolttoa energiankäytön minimoimiseksi. Lämmitysmuotona on maalämpö ja keramiikkauuni käyttää aurinkosähköä.