Siirry suoraan sisältöön

Idätysruukku

(2 tuotearviota)

125,00 

Käsintehdyt idätysruukut joita siemenet rakastavat. Materiaalina omin käsin kaivettu Tohmajärveläinen luonnonsavi jonka seassa kolmasosa mustasavea. Valmistettu dreijaamalla. Väri: suklaanruskea. Sisältää kolme lävikköä, kannen ja aluslautasen. Sopii myös valkosipulien, kuivattujen yrttien tai chilien säilytykseen.

Varasto loppu

Idut ovat terveellistä herkkua! Siemenet ovat herkullisimmillaan idätettyinä ja lisäksi niiden kivennäisaineet sitoutuvat elimistöön paremmin. Näissä idätysruukuissa kasvatat ituja kotona tyylikkäästi ja helposti ympäri vuoden, ilman valoa tai multaa.

“Idätysruukku on omin käsin kaivetusta luonnonsavesta valmistettu idätysastia, jota siemenet rakastavat. Savi on hyvä materiaali idättämiseen koska se sitoo kosteutta ja hengittää. Halusinkin luoda kaivamalleni savelle tuotteen, jossa yhdistyvät maanläheisyys, paikalliset materiaalit ja kestävä kehitys. Ruukku on myös kaunis esine pöydällä pidettäväksi, eikä sitä tarvitse piilottaa kaappiin.”

KENELLE? Jokaiselle kuka arvostaa puhdasta ja terveellistä ruokaa. Kaupunkiviljelijöille, kasvissyöjille, vegaaneille, raakaruokailijoille, karppaajille, ihmisille ketkä elävät ekologisesti, hyvinvoinnistaan huoltapitäville, harvoin kaupassakäyville, hyvän elämän eläjille ja tavoittelijoille.

KÄYTTÖOHJE: Liota siemeniä tai papuja 8-12 tuntia. Laita liotetut siemenet lävikköön ja huuhtele viileällä vedellä. Laita kansi päälle ja aseta ruukku pöydälle huoneenlämpöön (ei suoraan auringonpaisteeseen). Huuhtele siemeniä lävikön läpi pari kertaa päivässä. Idut ovat valmiita 2-5 päivässä, ne säilyvät jääkaapissa ja niitä voi syödä sellaisenaan, salaatin seassa tai itämaisen ruuan lisukkeena. ​ Idättämiseen sopivia siemeniä ovat esimerkiksi mungpavut ja vihreät linssit. ​ Ruukku on käsinpestävä. Se kannattaa desinfioida sillointällöin uunissa.

IDÄTTÄMISEN EDUT: Idätys hajottaa siementen ja papujen luontaisia haitallisia aineita, jolloin ruoansulatusoireitakaan ei tule; esimerkiksi herneen idätys ennen keittämistä estää ilmavaivojen muodostumista. Idätettäessä siemenen vitamiinipitoisuus moninkertaistuu. Fytiinihappo hajoaa, jolloin kivennäisaineet imeytyvät elimistöön paremmin ja entsyymipitoisuus kasvaa.

KÄYTTÄJÄKOKEMUKSIA:

“Erittäin kaunis ja helppo käyttöinen. Ihana jättää esille keittiöön ja kerroksellisuus mahdollistaa helpon huuhtelun. Kätevä desinfioida vaikka leivinuunin jälkilämmössä. Aina puhdasta ruokaa!”

“Mie oon idätellyt aiemmin erilaisten lasipurkkiviritelmien avulla, mutta tää vie kyllä voiton sata nolla! Idättäminen tällä on helppoa ja hygieenistä. Ruukkua voi pitää tiskipöydällä, jolloin idut muistaa huuhdella, toisin kuin silloin kun olen pitänyt lasipurkki-ituja astiakaapin pimennossa. Lisäksi idätysruukku on vielä paikallistuote ja muotoilultaan kaunis. Mulla on itsellä tällainen ja olen ostanut yhden myös lahjaksi.”

TUOTETIEDOT: Käsintehdyt, dreijatut idätysruukut. Materiaalina omin käsin kaivettu Tohmajärveläinen luonnonsavi jonka seassa 1/3 mustasavea. Puinen nuppi kiinnitetty ruuvilla. Kansi, kolme lävikköä ja lautanen. Tornin korkeus n.17 cm ja halkaisija 15 cm. Käsinpesu. Desinfiointi uunissa.

Tuotteen on valmistanut keraamikko ja muotoilija Henriikka Leppänen studiollaan Joensuussa, Pohjois-Karjalassa. Tuotteet valmistetaan pienissä sarjoissa, jolloin jokaisessa esineessä on oma uniikki kädenjälkensä.

Huomioithan että tuotteet on valmistettu käsityönä yksitellen, joten ulkonäössä esiintyy vaihtelevuutta.

Toimituskulut lisätään tuotteiden hintaan. Toimituksen hinta suomeen on 6 €. Toimitamme paketit pääasiassa postin tai matkahuollon kautta. Varastossa olevien tuotteiden toimitusaika on 2-4 arkipäivää. Varastosta loppuneet tuotteet voidaan toimittaa jälkikäteen, jolloin toimitusaika on noin 2-4 viikkoa. Lisätietoja toimitusehdoissa.

Paino2 kg

2 arviota tuotteelle Idätysruukku

  1. Iiris Välimaa (varmistettu kirjoittaja)

    Product itself is beautiful, unique! It came really quickly and was well packed. Tracking information of delivery was good.

  2. Elina (varmistettu kirjoittaja)

    Olen idättänyt lähinnä mungpapuja, ja toimii loistavasti! Yksi taso on hieman pienempi kuin muut (käsityön jälki, tästä varoitettiin nettisivuilla), mutta ei haittaa yhtään käyttöä.

Lisää arvio